The zoo

Dobar dan!

Äntligen fick vi våran välförtjänta sovmorgon. Frukosten serverades mellan 10 och 11 och sedan blev det en busstur till ett "privat zoo". Där möttes vi av en hel del djur som vi aldrig hade sett innan. Massa konstiga och häftiga fåglar som gick lösa i den enorma trädgården, där det fanns allt från pilträd, till bambu, till konstgjorda dammar och åar.



Vi möttes även av lösa getter och shetlandsponnyer under våran rundvandring. Vi såg även flamingos, svarta svanar, en vit stork, svart stork, ankor, hönliknande fåglar med bar hals och fjädrar som en hatt på huvudet osv. Det fanns ju även djur som satt i bur, bland annat fick vi se lamor, papegojor, apor, björnar, ugglor, fasaner, kakaduvor, sköldpaddor, ekorre, strutsar, sekreterarfåglar, andra sorters fåglar mm.



Det var verkligen kul att se han som äger stället handskas med djuren. De följde honom som om han var deras pappa. Och det var en fågel som tiggde mat av honom. När vi kom till björnarna fick vi lära oss att det hette medvjed på serbiska (eller medo, som är en förkortning på medvjed-björn.. betyder nalle, brukar användas av barn). Han fick den ena björnen att stå upp, med framtassarna på gallret. - Det var en häftig syn! Han bara klappade på gallret och visade med händerna, så reste den sig.



Vi alla köpte varsitt vykort i slutet, så håll utkik i brevlådorna. Kanske kan det ligga ett sött litet vykort där om ett par dagar? Vem vet ;)



När vi kom hem från zoo'et var det bara att slänga upp väskorna på rummet och gå ner till matsalen och sätta sig och vänta på maten. Till lunch idag serverades bandspagetti och någon köttgryta. Det var gott och vi fick våran efterrätt som vi egentligen skulle fått igår, men då missade vi ju det eftersom vi hade så bråttom. Det var några konstiga, rulltårtsliknande kakor med körsbärs fyllning i ena sorten och valnötsfyllning i andra. Den med körsbär var ganska god, men den andra var inte riktigt i min (Erica) smak. Haha, inte victorias heller! Hon tyckte det var bland det äckligaste hon hade ätit. Menmen.. smaken är som baken!

Vid 15-tiden skulle vi ha lektion. Eftersom Isa och Liza ska åka tillbaka till sverige imorgon, ville hon inte att vi skulle missa hela nästa veckas undervisning i samhällskunskap som de ska ha på skolan, så vi drog igenom det idag.

Efter lektionen var det fritt till 21, då vi skulle äta middag/kvällsmat. Nu fick vi shiwatshishi (stavning?), så som serberna äter det. Med ett stort bröd, med dem innuti och någon paprika sak och gräddfil till. Det var väldigt gott! Efter det, när vi redan var proppmätta kom de ut med äpplen och vindruvor på flera fat.

När alla var mätta och belåtna (läs rullar fram!) Blev det vykortsskrivning och lämna dem till Isa, eftersom de åker imorgon tar de med dem och lämnar/postar dem i sverige.

Dovidjenja Isa & Liza!


Tänkte dra igenom alla orden vi har lärt oss igen, och självklart dagens ord!
Zdravo - Hej
Hvala - Tack
Dobar dan - God dag
Dovidjenja - Hej då
Dobro vecer - God kväll
Laganini - Chilla (kommer från Lagano - Lugnt)
Izvini - Förlåt
Dagens ord:
Medvjed - Björn
Medo - Nalle
Och så självklart de tre orden som vi lärde oss av Andrej och Milan, två av killarna från skolan:
Konj - Häst
Lav - Lejon
Jelen - Hjort

Det var allt för oss..
Ha det bra!
Kram Erica och Victoria! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0