Onsdag 21 september


Zdravo!

Vilket betyder hej på serbiska. Dagen började med en god hotell frukost med massa croissanter och bacon, väldigt smarrigt!
Sedan var det full fart att checka ut och börja resan mot Sombor, där vi nu skall tillbringa nästkommande 10 dagar. Resan tog ca tre timmar och inleddes med en gåta - Vad betyder Beograd? (Belgrad)
Erica gissade rätt, vit stad. Genom ledtrådarna, en färg och en Michael Jackson låt.
Efter att vi åkt igenom Belgrad kom vi till ett landskap som liknade Skåne, då somnade alla. Haha!
Malin & Nadine sover skönt på bussen, uttråkade av alla majsfält.
När vi kom fram blev vi välkomnade utav Slobodan (en utav ledaren för det här projektet) och en del elever. Det var väldigt nervöst men dem var trevliga och bjöd på fika! Vi alla dregglade över en kille som heter Novak som är lärare för veterinärutbildningen på skolan. Efter välkomnandet åkte vi till villan/hotellet där vi ska bo framöver. Vilket är ett otroligt mysigt och personligt ställe som Slobodan är manager på. Vi bor två och två, men jag (Emelie), Malin, Lovisa och Nadine bor tillsammans, mysigt men en spegel på fyra tjejer är väl ändå lite för lite..
Efter att vi anlänt till villan och gjort oss lite hemmastadga så blev vi bjudna på en väldigt god lunch, någon slags schnitzel med ärtor och kokta morötter. Vi tog det sedan lugnt ett tag för att sedan bege oss med buss in till stan.
Väl där så möttes vi av Gelena som är engelska lärare på skolan och hon hade med sig sin 16 åriga syster.
Vi fick en rundtur och besökte rådhuset, gick runt lite på gatorna och sedan in i ett shoppingcentrum. Högst upp på shoppingcentret fanns ett modernt café som även var en bar, där satt vi en stund och umgicks. Vi bestämde att vi skulle åka dit på lördag kväll för att hitta på något med allihopa.
Rådhuset
Cafét/baren, "the view".
Serbiska ord som vi har lärt oss under dessa tre dagar:
Zdravo - Hej

Dobar dan - God dag

Do vidjenja - Hej då

Dobro vecer - God kväll

 

Vi två, Emelie & Lovisa har tyckt att dagen har varit rolig, spännande och intressant då vi sett mer småstäder och samhällen. Det var även kul att träffa de serbiska eleverna och deras lärare. Rundturen på stan var också rolig och staden var väldigt vacker och fräsh.

 

Kramar ifrån oss/ Lovisa, Emelie.

Kommentarer
Postat av: Magnus Rosèn

Härligt tjejer!!

Ha det jättebra!

Följer eran blogg väl!

2011-09-25 @ 20:20:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0