Hakuna Matata!... 24/09-11

Ord som vi lärt oss dem senaste två dagarna.
Izvini = Förlåt
Laganini = Street ord för chilla
Dessa tre fick vi lära oss av Andrej och Milan, två av killarna från skolan :)
Konj = Häst
Lav = Lejon
Jelen = Hjort
Då vi kom hem rätt sent igår så skriver vi idag istället :)
Hej!
Igår fick vi gott nog en halvtimmes sovmorgon till kl 8 och efter en lika god frukost som övriga dagar bar det av med badkläderna nerpackade till Apatin, en mindre ort utanför Sombor. Då Novak, en av lärarna på skolan som följde med oss, tyckte det va för kallt att bada på morgonen så fick vi en guidad rundtur i staden. Först gick vi till deras rådhus där vi fick reda på att dom gjorde allt från borgliga bröllop till skiljsmässor och domar. Därefter fick vi se ett träd som va planterat för ca 200år sedan och som va en gåva från Jerusalem. Det är ett väldigt speciellt och heligt träd då det växte taggar på det som dem bland annat använde till kransen Jesus bar när han korsfästes. Därefter fick vi se den katolska kyrkan som finns där. Den byggdes på 1700-talet och trots att den såg rätt nyrenoverad ut så hade dem inte gjort något alls så den är väldigt bra förvarad för att vara så gammal.
Våran guide som visade oss runt tyckte vi så snälla så han ville att vi skulle testa den italienska glassen dem hade där, så vi kunde såklart inte säga nej heller utan det bar av till glasskiosken innan vi åkte vidare till den ortodoxa kyrkan dem hade där. Den ortodoxa kyrkan va rätt ny så dem höll fortfarande på att bygga och måla i den. Det är tydligen endast en liten grupp i världen som kunde måla den sortsens stil på murbruk som dem ville ha i kyrkor och gruppen va tydligen iväg på annat uppdrag så dem målar i olika skift.
Efter besöket körde vi en bit bort tills vi kom fram till det efterlängtade stoppet, stranden! Där fick vi några timmars bad och stek innan det va dax för lunch. Det blev mycket stek och bad samt så klämde vissa in lite volleyboll med. Till lunch hade vi valt att bli överaskade. Det va Novak som fick äran att bestämma våran lunch och reslutatet blev........ Bläckfisk! Jag(Emelie) tyckte det va riktigt gott och rensa snabbt tallriken medans Martina tyckte det va gummiaktigt så hon lämna artigt kvar lite till servitören... Dessutom blev det lite allsång/dans från den svenska sidan när låten YMCA spelades, dock endast refrängen som tur va ;)

Dagens mening av Emelie: Hoppas tentaklerna inte suger sig fast i halsen :o
Dagens mening av Martina: *åt lite stark paprika* Man blir jue värsta förlamad i läppen! :o
Dagens mening av Isa: What happens in Serbia, stays in Serbia ;)
När vi kom tillbaka fick vi lite tid över för att chilla och fixa oss innan middagen för efter så skulle vi åka till teatern vi besökt innan och se en uppsättning där dem prata bla serbiska och italienska. Dem va riktigt duktiga och det va mycket sång och dans, men vi fatta inte ett dugg av det dem sa men man fick ett humm om pjäsen via deras gester mm, så vi va inte hellt borta iallafall :)
Efter teatern begav vi oss till the view, ett ute ställe på taket till ett mindre center med några butiker. Två av killarna från skolan och en tjej följde med så vi fick bekanta oss lite med dem oxå :) Halva gruppen gav sig av hemmåt vid 12 tiden medans resten stanna till 01:30 ungefär och dansa/drack cola :) Vi hade en bra tid där men man kände sig rätt utstirrad när en grupp svenskar gjorde sitt egna lilla dansgolv....  :)
I rådhuset :)
Det heliga trädet :)
Den katolska kyrkan :)
Utsikt över Kroatien som låg på andra sidan floden :)
Den ortodoxa kyrkan, dock fick vi inte ta någon bild inuti den :)
Den fina stranden som vi spendera två sköna timmar på ;)
Maten Novak bestäldle in till oss :)
Teatern sedd från scen :)

En bild från pjäsen vi såg, Kate Kapuralica :)
OVER AND OUT
//Emelie & Martina

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ni e ju för goa. Typiskt emelie att äta bläckfisk o lägga en sån kommentar.

2011-09-25 @ 20:24:46
Postat av: Magnus

Ni e ju för goa. Typiskt emelie att äta bläckfisk o lägga en sån kommentar.

2011-09-25 @ 20:24:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0